fbpx

Smärtrehab

Hantera ångest - Artikel - www.bjornrudman.se

Smärtrehab

Smärtrehab

Välkommen till Smärtrehab med Björn Rudman – Din väg till smärtfrihet och livskvalitet

Hos oss finner du inte bara en expert inom smärtrehabilitering, utan också en medmänniska som förstår vad du går igenom. Björn Rudman har personligen upplevt långvarig smärta och vet hur det kan påverka varje aspekt av ens liv. Med sitt engagemang och sin gedigna erfarenhet har han hjälpt hundratals patienter genom tusentals timmar av smärtrehabilitering.

Det är inte bara Björns kompetens som gör honom till en rehabspecialist av rang, det är även hans unika förståelse för den smärta du upplever. År 2011 drabbades han själv av kroniska smärtor i sina knän, en konsekvens av årtionden av kampsportsträning och tävlingar på högsta nivå. Det var då han insåg att hans egen kamp kunde användas för att hjälpa andra.

Björn kände att han behövde göra mer och nå ut till fler människor. År 2018 tog han initiativet att skriva boken ”Om Ont” tillsammans med läkare och fysioterapeuter. Han ville vara en källa av hopp och kunskap för dem som kämpade med smärttillstånd, och hans bok blev en stor succé.

Redan 2013 upptäckte Björn att hans rehabiliteringsmetoder gav resultat som till och med de mest specialiserade sjukhusen inte kunde matcha. Det var då han förstod att hans syn på smärtrehabilitering var annorlunda. Han ser hela människan – inte bara smärtan på ett specifikt ställe eller problem med en viss rörelse. Smärtan är en komplex upplevelse som tolkas av hjärnan och påverkas av stressnivåer. Björn tar allt detta i beaktande och skapar en heltäckande behandlingsplan.

Vi förstår att smärta och stress går hand i hand och att traditionella metoder inte alltid är tillräckliga. Hos oss får du inte bara enkla övningar med gummiband. Du får en helhetslösning som hjälper dig att återta kontrollen över din situation. Vi fokuserar inte bara på rehabiliteringsövningar, utan inkluderar även smärthantering genom avslappning, muskelaktivering och mjukgörande tekniker för att ge dig ännu starkare effekter.

Smärtrehab med Björn Rudman följer en trestegsprocess:

Steg 1: Vi lyssnar på dig och förstår din situation Vi inleder med en fördjupad intervju för att lära känna dig och dina smärtbesvär. Vi vill veta hur länge du har haft smärtan, hur den började, vilka tidigare behandlingar du har provat och vad som eventuellt har gett viss lindring. Din berättelse är viktig för att vi ska kunna skapa en individanpassad behandlingsplan.

Steg 2: Skräddarsydda program för smärtfri vardag Vi utformar skräddarsydda, enkla men effektiva rehabiliteringsprogram som är lätta att utföra och ger snabba resultat. Dessa program inkluderar inte bara rehabiliteringsövningar utan också smärthantering genom avslappning, mjukgörande tekniker och aktivering av musklerna runt det smärtande området – allt för att du ska uppnå ännu starkare effekter och hantera smärtan på bästa sätt.

Steg 3: Stresshantering och återhämtning Vi undersöker din vardag för att identifiera faktorer som kan bidra till smärta, såsom energiförlust, bristande återhämtning, kostvanor, stress i relationer och självkänsla. Vi inser att dessa faktorer spelar en avgörande roll för ditt välbefinnande och din smärthantering. Genom att adressera och hantera dem kan du uppnå ännu bättre resultat.

När du blir starkare och mindre påverkad av smärta kommer träningen att anpassas för att stärka både din fysiska och mentala förmåga. Vi fokuserar inte bara på rehabilitering, utan ser till att du får en träning som liknar den ”vanliga träningen”. Detta hjälper dig att bygga upp större motståndskraft mot smärta och ge dig ökade marginaler.

Vad kan du förvänta dig av smärtrehabilitering med Björn Rudman?

 • Du kommer att uppleva minskad smärta och mindre lidande.
 • Din kropp kommer att bli starkare för att kunna hantera smärta på ett mer hållbart sätt.
 • Du får en bättre kondition som ökar ämnesomsättningen och ger dig ökad motståndskraft mot stress.
 • Vi hjälper dig att förbättra din stresshantering.
 • Du kommer att få verktyg och stöd för att kunna hantera smärtan på egen hand.
 • Vi lär dig effektiva avslappningstekniker för att minska smärta och öka välbefinnandet.

Våra tjänster inkluderar:

 • Individuellt anpassade rehabiliteringsprogram med regelbundiga uppdateringar.
 • Träningsprogram skräddarsydda för dina behov, också med regelbundiga uppdateringar.
 • Rörlighets- och avslappningsprogram som anpassas efter dina specifika behov, med kontinuerliga uppdateringar.
 • En noggrann kostanalys för att säkerställa att du får rätt näring för din smärthantering.
 • Rådgivning om stresshantering för att hjälpa dig att hantera stressens påverkan på din smärta.
 • Utbildning om stress och dess samband med smärta för att ge dig kunskap och förståelse.

Kontakta oss idag för att påbörja din resa mot smärtfrihet och en bättre livskvalitet. Vi finns här för att stötta dig genom varje steg på vägen.

Ny unik bok med Björn Rudman

En komplett handbok över Björn Rudmans heltäckande sätt att arbeta med stress och utmattning.

Ny unik bok med Björn Rudman

En komplett handbok över Björn Rudmans heltäckande sätt att arbeta med stress och utmattning.