fbpx

Om Björn

Hantera ångest - Artikel - www.bjornrudman.se

Om Björn

Björn Rudman som terapeut, specialist på stressrelaterad psykisk ohälsa, ADHD och långtidssmärta

Din Guide till Hållbar Hälsa och Stresshantering

Möt Björn Rudman, en erfaren terapeut som erbjuder en unik kombination av beprövade terapimetoder för personer som lider av stressrelaterad psykisk ohälsa. Björn använder sig av arbetsterapi, schematerapi, dialektisk beteendeterapi och kognitiv beteendeterapi för att skapa skräddarsydda lösningar för sina klienter.

Stressrelaterade problem kräver oftast en helhetsinriktad behandling och det är här Björns expertis kommer in. Genom att kombinera olika terapeutiska tillvägagångssätt skapar han en individanpassad process som tar hänsyn till rätt insats vid rätt tillfälle.

För att hantera en komplex och utmanande vardag fokuserar Björn på arbetsterapi, vilket innebär att han hjälper sina klienter med struktur, återhämtning och belastningshantering. När reflexmässiga beteenden hindrar framsteg kommer schematerapin in och möjliggör arbete med underliggande mönster och grundläggande överbevisningar. För att hantera svåra vardagssituationer, konflikter, kommunikation och problemlösning är dialektisk beteendeterapi ett effektivt verktyg. Å andra sidan fokuserar den kognitiva beteendeterapin på att ge klienten verktyg för att hantera omedelbara svårigheter.

Som terapeut är Björn känd för sin empati och närvaro. Han är inte rädd för att använda sig själv som exempel och vågar uttrycka sina tankar och åsikter. Många personer som lider av stressrelaterad ohälsa har tidigare upplevt att psykologer bara vänder tillbaka frågan till dem själva, istället för att erbjuda vägledning och stöd i deras utmaningar. Björn erbjuder en annan typ av upplevelse genom att lyssna på riktigt och förstå direkt. Han skapar en trygg miljö där individen kan vara sig själv och låta de skyddsmurar som byggts upp genom åren med dåligt bemötande falla.

Björns tjänster är inte bara terapi, utan också utbildning och stöd. Han förstår vikten av att lära sig verktygen och psykologiska färdigheter för att uppnå långsiktig effekt. Genom att erbjuda en utbildning parallellt med terapin hjälper Björn sina klienter att bli självständiga och hållbara i sin psykiska hälsa.

Björn Rudman, som dessutom är en passionerade specialist inom smärtrehabilitering, har hjälpt många individer som har kämpat med smärta. Med en gedigen erfarenhet och kunskap inom området är han väl rustad för att guida dig mot en smärtfri tillvaro. Björn har också personlig erfarenhet av att leva med långvarig smärta, vilket ger honom en unik förståelse för de utmaningar du möter. Han strävar efter att skapa en individanpassad och holistisk behandlingsplan som tar hänsyn till både de fysiska och psykologiska aspekterna av din smärta.

Med Björn får du inte bara en terapeut, utan också en lärare, en vägledare och en pålitlig person som alltid strävar efter ditt bästa. Han stöttar dig och finns där som ett bollplank för alla dina frågor. Björn ser till att du inte är ensam och håller dig om ryggen på riktigt.

Bakgrund

Med över 20 års erfarenhet inom människovård, inklusive fysisk och psykisk omsorg, friskvård och idrottsträning, har Björn Rudman expertisen att hantera stressrelaterad ohälsa och långvariga smärttillstånd på ett omsorgsfullt och professionellt sätt.

Utbildning

  • Samtalsterapeut
  • Dialektisk beteendeterapi
  • Blockutbildningar inom schematerapi 
  • Elitidrottstränare

Erfarenhet

  • Haft över 10 000 patienttimmar sedan 2013
  • Arbetat inom både träningsbranschen och psykiatrin
  • Grundade och drev smärtlindringskliniken Caladrius i Göteborg. 
  • Skrev Boken om Ont (Parus förlag, 2020)
  • Startade och drev både Podden om Ont och Återhämtningspodden

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. 

Björns framträdande i media

Lokaltidningar

Gäst i poddar

Skriv upp dig på nyhetsbrevet

… och få regelbundna uppdateringar och sammanfattningar av poddavsnitt, artiklar, filmer och speciella erbjudanden

Skriv upp dig på nyhetsbrevet

… och få regelbundna uppdateringar och sammanfattningar av poddavsnitt, artiklar, filmer och speciella erbjudanden