Om Björn Rudman

Samtalsterapeuten, föreläsare, utbildare och rehabspecialist
 

Bild: Patric Ullaeus, www.revolverfilmcompany.se Bild: Patric Ullaeus, www.revolverfilmcompany.se

Med grunden i personlig träning, rehab och elitidrottsträning började han träffa fler och fler klienter som hade ont och som han av någon anledning lyckades hjälpa på ett sätt som sjukvården inte klarade av. Med tiden kom det fler och fler klienter som hade ont än som ville bli starkare på sin idrott och då förändrar sig verksamheten. Ju fler patienter han fått möjlighet att arbeta med desto tydligare var det att det inte var hans övningar eller träning som var den stora skillnande mot vad de hade gjort tidigare. Det var vad han sa. Hur han var mot patienten. Hur han fick individen att förstå. Hur han fick individen att känna ett sammanhang och känna hur man ägde processen i rehaben på ett helt annat sätt än tidigare. Ungefär samtidigt med dessa insikter börjar Björn gå i handledning hos psykologer som sedan låg till grund för utbildningar inom samtalsterapi, dialektisk beteendeterapi, acceptans and committment therapy, kognitiv beteendeterapi och schematerapi. 

Han har tidigare erfarenhet av människovårdande yrken då han arbetar både inom habilitering och inom privatpsykiatrisk omvårdnad. Han är pappa till barn med NPF-diagnos och är själv diagnostiserad med ADHD i vuxen ålder. Innan han startade den egna verksamheten arbetade han som verksamhetschef på en stor friskvårdskedja i göteborgsregionen. 

Vill du lyssna mer och lära känna Björn närmre?

Podden "Rudman Mathiasson" 

Handlar om fysisk, mental och social hälsa och Björn delar med sig av erfarenhet och kunskap ifrån hans arbete med patienter som brottas med trötthet, utmattning, dåligt samvete, oro, låg självkänsla och mycket mer. 

Maratonpodden med Petra Månström - "Återkoppling och lyssnarfrågor"

Maratonpodden med Petra Månström - "Jämförelsesjuka" 

ORd från kunder & patienter

Jag har än så länge bara haft ett samtal med Björn men jag känner mig trygg och hoppfull Rekommenderar starkt deras podd!!!

Tänk om svenska sjukvården kunde ge lika proffsig hjälp över hela Sverige!

Jag har Björn Rudman. Alltid dynamiska samtal där jag känner mig hörd med toppenbra läxor som ger eftertanke och aha-upplevelser och alltid får nycklar till att fortsätta jobba och komma framåt.

Sjukt erfaren och en mästare på att hitta nya vägar , rekommenderas starkt

Riktigt nöjd med min terapi hos Björn! Han är kunnig, tålmodig och har glimten i ögat. Påminner mig om att det går framåt även om det inte alltid känns så. Börjat göra framsteg och hoppas att jag ska lyckas ta mig ur utmattning denna gång :)
 

Urval av Björn i media