fbpx

3 Orsaker Till Värk i Kroppen av Stress – Poddavsnitt med Björn Rudman

3 orsaker till värk i kroppen av stress

3 Orsaker Till Värk i Kroppen av Stress – Poddavsnitt med Björn Rudman

Värk i kroppen av stress

Dagens avsnitt handlar om när man har värk i kroppen utav stress, något som är väldigt vanligt vid till exempel utmattningsbesvär.

Smärta uppstår i huvudet när varningssignaler ifrån områden i kroppen tolkas som just smärta. Den tolkningen sker på en massa olika variabler, bland annat stress. Det innebär att värk och stress är väldigt tätt ihopkopplade. Om detta handlar poddavsnittet ”värk i kroppen av stress”.

Värk i kroppen av stress


I poddavsnittet ”värk i kroppen av stress” kommer vi att diskutera den nära kopplingen mellan smärta och stress. När vår kropp upplever stress, reagerar den genom att sända ut varningssignaler från olika områden till hjärnan. Dessa signaler kan tolkas som smärta, vilket leder till en ökad upplevelse av värk.

Stress kan påverka vår kropp på många olika sätt och en av dem är genom förändringar i vårt immunsystem. När vi är under stress frigörs hormoner som adrenalin och kortisol, vilket påverkar hur vårt immunsystem fungerar. Detta kan leda till inflammationer i kroppen och ökad känslighet för smärta.

En annan anledning till att stress kan orsaka värk är att det påverkar vår sömn. När vi är under mycket stress kan det vara svårt att sova ordentligt, vilket kan leda till trötthet och muskelvärk. Dessutom kan en långvarig stressbelastning också påverka vårt humör och vår mentala hälsa, vilket i sin tur kan bidra till kronisk värk.

Stress kan även leda till spänningar i kroppen, särskilt i musklerna i nacke, axlar och rygg. Detta kan orsaka smärta och stelhet som kan kännas som en konstant värkande känsla.

Det är viktigt att hantera stress på ett hälsosamt sätt för att minska risken för värk och andra hälsoproblem. Att ha en balanserad livsstil med regelbunden sömn, träning och avslappningstekniker kan hjälpa till att minska stressnivåerna.

I avsnittet får du höra mer om Björn Rudmans erfarenheter ifrån åren han arbetade uteslutande med smärta och smärtlindring. Du får också flera viktiga tips om hur du kan lindra din värk och om när man behöver söka vidare sjukvård.

....

Ny unik bok med Björn Rudman

En komplett handbok över Björn Rudmans heltäckande sätt att arbeta med stress och utmattning.

Ny unik bok med Björn Rudman

En komplett handbok över Björn Rudmans heltäckande sätt att arbeta med stress och utmattning.