Agera på medarbetarundersökningen

Just nu är jag mitt uppe i ett ”återhämtnings-projekt” tillsammans med ett företag i Kungälv.

Hurtigs Bil AB är ett företag med 25-30 anställda som både säljer och servar bilar. Man är nischade på bland annat Mercedes vilket innebär en rad högt ställda krav som serviceverkstad.

Bilbranschen är tuff. Den har fått ordentligt med stryk under corona och världen omkring oss nu gör att det finns enorma logistiska problem med såväl reservdelar som nya bilar med EL eller hybridteknik. Och framför de praktiska problemen står alltid en människa som försöker göra sitt bästa för kunden. Och naturligtvis är det viktigt med återhämtning och självledarskap.

Hurtigs Bil började med en föreläsning som gjordes två gånger så all personal kunde vara med. Där la vi grunden för kunskap kring just återhämtning och belastning. Där gjorde jag mitt bästa för att förklara hur allt hänger ihop och vad man kan göra själv för att skapa mer energi så det räcker även efter jobbet. Under dessa föreläsningar fick deltagarna också med sig en hemuppgift runt återhämtning att arbeta på tills den inplanerade konferensen fyra veckor senare.

Nästa föreläsning var dels en uppföljning på återhämtningen deltagarna hade fått jobba med sedan vi träffade senast, dels en fortsättning och utveckling på just färdigheterna att återhämta sig och att kunna hålla ner belastningen.

Vanligtvis brukar projektet vara slut efter en sådan ”wrap up”. Men inte hos Hurtigs Bil AB. För att verkligen cementera den nya kunskapen och vägen fram för personalen så har jag snart suttit med var och en på företaget i 45 minuter. Vissa har haft lite problem med kroppen som jag kunnat reda i, andra har haft tuffa vardagar och någon tredje har inte gjort så mycket mer i vardagen än att jobba och kolla på tv. Det är väldigt olika och alla har sina egna vägar fram för att få ha mer energi kvar efter jobbet och jag tycker det är helt fantastiskt att få träffa var och en.

Jag lyfter på min hatt och bugar min rygg inför arbetsgivare som tar resultaten på medarbetarundersökningar så seriöst och noga som Hurtigs Bil.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-